Free from food: wat met allergenen?

Steeds meer mensen ondervinden moeilijkheden bij de vertering van bepaalde voedingsstoffen.
Vaak is het moeilijk door de bomen het bos te zien.
Hieronder scheppen we een beetje meer duidelijkheid bij de meest voorkomende intoleranties en allergieën:
lactose, gluten en suiker

Verschil tussen allergie en intolerantie

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen deze twee.
We spreken van intolerantie wanneer een persoon moeite heeft met de vertering van een bepaalde voedingsstof. De oorzaak hiervan is meestal een gebrek aan of de slechte werking van een enzyme
Inname van de voedingsstof veroorzaakt ongemakken, en de intensiteit hiervan hangt samen met de hoeveelheid van het opgenomen nutriënt.
Bij een allergie is er een immunologische reactie op een bepaalde stof. Bij een eerste inname blijft de reactie vaak beperkt, maar een volgende maal kan de reactie zeer sterk zijn, zelfs bij minieme hoevellheden.Denk bijvoorbeeld aan notenallergie, die zelfs dodelijk kan aflopen.

Wij nemen voedingsintolerantie zeer ernstig, en zorgen ervoor steeds de juiste informatie te geven aan onze klanten.
Wij bieden:
  • een groot gamma glutenvrije en/of lactosevrije charcuterie
  • slaatjes, sausen en soepen zonder gluten en lactose
  • kazen die na voldoende rijping vrij zijn van lactose
  • glutenvrije pasta, koekjes en crackers
  • suikervrije chocolade, choco, confituur, koekjes
  • op aanvraag passen we onze recepten aan aan uw noden