Slaatje van witloof en veldsla met Achelse Blauwe

Ingrediënten

De dressing
·        200 g Achelse Blauwe (Grevenbroucker)
·        1 tl Tierenteynmosterd
·        2 eetlepels frambozenazijn
·        5 eetlepels olijfolie
·        2 eetlepels walnotenolie
·        Peper
De salade
·        2 stronkjes witloof
·        100 g veldsla
·        1 granaatappel
·        3 clementines
·        een handje walnoten

Bereiding

De dressing
  • Houd een klein beetje kaas opzij voor de afwerking. Plet de kaas. Eventueel kan je een beetje warm water toevoegen om de kaas wat te smelten
  • Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng goed. Breng op smaak met peper.
 
De salade
  • Doe de steeltjes van de veldsla en was goed.
  • Snijd de granaatappel in vieren, tik tegen de rand met een houten lepel en vang de pitjes op.
  • Pel de clementines.
  • Snijd het binnenste deel uit het witloof en snij de stronkjes in grove stukken.
  • Hak de walnoten.
  • Doe de veldsla in een grote kom. Leg er de blaadjes witlof bij. Schep de granaatappelpitten en de clementines bij de salade. Strooi er de noten en enkele blokjes blauwe kaas over. 
  • Geef de dressing apart erbij.