Witloof met ham en kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes leielanderham
  • 8 stronkjes grondwitloof
  • 40 g bloem
  • 60 g boter
  • 2 dl melk
  • 100 g gemalen emmenthal
  • 50 g gemalen parmesan
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof uit en stoom of gaar de stronkes in een weinig water..
Gebruik bloem, melk, nootmuskaat, peper en zout voor de witte saus. Warm even door om de bloemsmaak te vermijden.
Doe de gemalen kaas erbij en kruid indien nodig bij. Houd een beetje emmenthal opzij voor de afwerking.
Wikkel tenslotte het witloof in de ham en leg in de ovenschotel.
Doe de kaassaus erover met wat extra kaas en zet nog 10 minuutjes in de oven op 180°C.
Lekker met aardappelpuree